המדריך לתייר הישראלי בדובאי

תוכן עניינים

אחד היעדים הכי פופולריים והכי מנקרי עיניים נפתחו בפנינו – דובאי! עושר, מלונות פאר, בנייני ענק ואיים מלכותיים כולם במרחקהמדריך לתייר הישראלי בדובאי מספר שעות טיסה בודדות, עם זאת, יש לזכור שלאמירויות חוקים ומנהגים שחשוב שכל תייר יהיה מודע אליהם. איך צריך להתנהג בדובאי? מה מותר ומה אסור? המשיכו לקרוא וגלו את המדריך לתייר הישראלי בדובאי.

רקע על איחוד האמירויות הערביות

איחוד האמירויות היא פדרציה מדברית, מוסלמית והיא עשירה מאוד בנפט. איחוד האמירויות היא מדינה יחסית קטנה עם 9.9 מיליון תושבים, אך, רק 1.4 מיליון מהם הם אזרחי המדינה, שאר התושבים הם עובדים זרים. איחוד האמירויות מורכבת מ-7 מונרכיות: דובאי, אבו דאבי, עג׳מאן, שארג׳ה, פוג׳יירה, אום אל-קיוין וראס אל-ח׳ימה. אבו דאבי היא עיר הבירה של האיחוד והיא גם האמירות עם השטח הגדול ביותר, אולם, דובאי היא העיר הגדולה ביותר באמירויות.

כמדינה הבנויה ממערכת של פדרציה, לכל פדרציה (כלומר, לכל אמירות) יש חוקים משל עצמה ובראש כל אמירות עומד שייח׳, ששלטונו עובר בירושה, והוא זה אשר מחליט על כל ענייני המדינה (למשל: כלכלה, דת, חברה וכדומה). כיאה לפדרציה, מדיניות ההגנה של האמירויות וגם מדיניות החוץ הן אינן החלטה פרסונאלית של כל פדרציה, אלא, החלטות בנושאים אלו הן משותפות.

תרבות באיחוד האמירויות

שלוש שעות טיסה בלבד מישראל נמצא היעד שרבים מאיתנו, עד לא מזמן, יכלו רק לפנטז עליו. דובאי נחשבת ליעד נחשק, מלא עושר ומעניין, אולם, יחד עם זאת, יש לזכור שמדובר במדינה מוסלמית הפועלת לפי חוקי השריעה. דובאי אכן פתוחה לעולם המערבי וישנן התגמשויות שנעשות, אך, חשוב להכיר את התרבות המקומית ולדעת מה מותר ומה אסור.

סך הכל הגיוני, לא? כמו בכל מדינה אחרת בעולם שאנו נוסעים אליה, יש לדעת את המנהגים המקומיים, מה מקובל ומה לא מקובל בכדי לא להיכנס לצרות עם הרשויות המקומיות. אז הנה כמה דברים שחשוב לדעת לפני שאתם נוסעים לנפוש בדובאי:

צריכת אלכוהול וסמים בדובאי

זוכרים שאמרנו שבאמירויות פועלים לפי חוקי האיסלם, השריעה? לכן, כמובן שאלכוהול יכול להיות בעייתי, ואם אתם מתחת לגיל 21 לא תוכלו ליהנות מדרינק בדובאי. מותר לשתות משקאות משכרים במסעדות, בבתי המלון, בברים ובמועדונים אך אסור בתכלית האיסור לשתות אלכוהול ברחוב, להסתובב בחוץ שיכורים או ללכת ברחוב עם בקבוקי אלכוהול. ברחוב, הכוונה היא כמובן לכל מקום ציבורי וחיצוני.

לגבי סמים, נעשה את זה קצר – בשום פנים ואופן אל תתעסקו עם זה בדובאי, זהו אחד מהאיסורים החמורים במדינה.

אוכל כשר בדובאי

נראה שהמארחים שלנו בדובאי דואגים לנו, כיום ישנן כבר 5 בתי אוכלים כשרים בדובאי והמספר הזה, לפי התחזיות, רק ילך ויגדל.  גם לפני חתימת הסכם הנורמליזציה היו מסעדות כשרות בדובאי אשר שירתו בעיקר אנשי עסקים יהודים שהגיעו לעיר. בנוסף, ישנה קהילה יהודית קטנה בדובאי, המונה רק מאות בודדים והחברים בה מנהלים אורח חיים מסורתי וחלקם אף אורח חיים דתי. המנהיג והרשויות של דובאי מגלים סבלנות כלפי מגוון דתות ולכן גם הקהילה היהודית מתקבלת שם בברכה ובכבוד.

התנהגות עם שוטרים בדובאי

יש להתנהג עם שוטרים בכבוד ולהימנע מכל עימות שהוא. אם שוטר פונה אליכם ומבקש מכם להזדהות, עשו זאת מבלי להתווכח או לצחוק, התנהגו בצורה מכבדת. אל תנסו להתחכם ואל תנסו לצלם את השוטר או כל גורם אחר הקשור לממשלה או עוברי אורח, אסור לצלם אנשים ללא רשות. לרוב, ישנה השתדלות לא להכניס אנשים לכלא אך יתכנו קנסות ואף גירוש מהמדינה עם חותמת שחורה בדרכון.

קוד לבוש בדובאי

שוב, נזכיר שבכל זאת מדובר במדינה מוסלמית ולכן יש להקפיד על סגנון לבוש אשר מכבד את המקום. אסור ללכת עם בגד ים מהחוף חזרה למלון, אסור ללבוש גופיות קטנטנות ברחוב או מכנסונים חושפניים. ניתן ללבוש ברחוב חולצה עם שרוול קצר אך לא גופיה, כלומר, שהכתפיים לא תהיינה חשופות.

פוליטיקה בדובאי

מומלץ מאוד להימנע מדיבורים הקשורים לשייח׳ או משפחת המלוכה כמו כן על האסלאם וכל הפוליטיקה המקומית.

כמו כן, בדובאי אין קזינו, הטיפ הממוצע הוא כ-10% לנותני שירות ולמלצרים וכדאי שתדעו שכל המקומות הציבוריים מרושתים במצלמות. מסתמן כבר עכשיו שדובאי הולכת להיות היעד החם הבא של הישראלים. בשביל לכבד את המקום החדש שמארח אותנו, חשוב לדעת את הכללים של המקום ולנהוג בהתאם.

אולי יעניין אותך גם:

מדריך מלונות בדובאי

מדריך השכרת רכב בחו"ל

המדריך להוצאת רישיון לקטנוע

המדריך שיעזור לך ליהנות משפתיים מושלמות באופן טבעי

צור קשר - לכל שאלה מוזמן להשאיר פרטים