מדריך לבחירת מטפלת סיעודית

תוכן עניינים

כשמתברר למשפחות שיקיריהם זקוקים לטיפול סיעודי, הדבר אינו פשוט והוא דורש זמן להשלים עם המצב. בחירת מטפלת סיעודית היא דבר חשוב ומורכב. ישנם כללים שצריך לעמוד בהם בעת הבחירה בשלבים המוקדמים ובשלבים המאוחרים. עצם הבחירה אינה מספיקה שכן בכדי שמטופל יוכל ליהנות מטיפול טוב ומסור מהמטפלת וכדי שכל הצדדים יהיו מרוצים, חשוב לדעת שיש שלושה מרכיבים להצלחה- המטפלת הסיעודית, המטופל והמשפחה שלו. רק כשכל הנוגעים בדבר ישתפו פעולה, תהיה הצלחה גדולה בטיפול. להלן מספר טיפים חשובים שהתקבלו מאתר goldenagenet

השותפים לטיפול

  • המטפלת הסיעודית– צריכה לדעת את מהות העבודה שבה היא עוסקת, מה הדרישות שמצפים ממנה ומהן הדרכים לבצע את תפקידה בצורה הטובה ביותר. חשוב שהמטפלת תגלה רגישות כלפי המטופל, המצב והמשפחה, ותדע שמאחורי העבודה הפיזית עומד המטופל עצמו שהוא בעל רגשות ורצונות. הצלחת הטיפול מצדה תבוא רק כשהיא תדע לשלב בין הדברים המוזכרים.
  • המטופל – כל עוד הוא צלול בדעתו חשוב שהוא יעזור למטפלת להצליח בעבודה, חשוב שהוא לא יוסיף קשיים נוספים על אלה שקיימים מכורח הנסיבות. מדובר בקשיים פיזיים או רגשיים שאין כל ברירה אלא לטפל בהם כי הם ישנם והם עובדה מוגמרת, אך אין כל סיבה להקשות יותר על המטפלת הסיעודית שמשתדלת לטפל בו היטב.
  • המשפחה– עליהם לבדוק היטב שהמטפלת עושה את העבודה כמו שמצפים ממנה ולהשגיח שהיא לא פוגעת במטופל. עליהם לדאוג גם למטפלת ולבדוק שהיא מקבלת את התנאים הדרושים כדי להצליח בטיפול. עליהם לדאוג לה לתשלום נאות, לכלים שדרושים לטיפול ולשתף איתה פעולה מול האדם הסיעודי מכיוון שמטלה זו מורכבת.

שלבים בבחירה

בעת בחירת מטפלת סיעודית חשוב לשים לב לכמה אלמנטים כדי להתאים בינה לבין המטופל ומשפחתו. חשוב להיפגש עם המטפלת כדי לקבל רושם ראשוני, לבדוק תכונות אישיות ולבדוק אם האינטואיציה הראשונית פועלת לטובת הבחירה.

כדאי להפגיש בינה לבין המטופל כדי לבדוק את התקשורת הבינאישית שלהם והאם יש כימיה.

כדי שלא יהיו קשיים בתקשורת בין המטפלת הסיעודית לבין המטופל חשוב לבחור במישהי שדוברת את שפתו, גם אם לא ברמה של שפת אם. כך מאפשרת תקשורת מלאה בין השניים ונחסכות בעיות.

חשוב לבדוק מהי ההכשרה המקצועית של המטפלת ולראות אם היא מתאימה לטיפול בנכים, בקשישים או בחולים.

פרט נוסף שצריך לתת עליו את הדעת הוא הגיל של המטפלת. חשוב שהיא תהיה מסוגלת לטפל באדם מבחינה פיזית ומבחינה נפשית, לכן לא כדאי שהיא תהיה צעירה מדי או מבוגרת מדי. כדאי לבדוק את מספר שנות הוותק של המטפלת- האם היא בעלת וותק וכמה שנים היא עובדת בתחום.

חשוב לבדוק מהו מצבה הרפואי: האם היא עברה בדיקות דרך חברת הסיעוד שמעסיקה אותה, לוודא שאינה בהיריון (במידה ויש צורך בסיוע פיזי שאשה בהריון אינה יכולה לבצע, כמובן שאין להפלות אישה עקב היותה בהריון ) ואינה חולה באיידס ובצהבת.

כדאי לבקש המלצות על המטפלת ממטופלים קודמים או מחברת הסיעוד שדרכה היא מועסקת ולקבל אישור שהיא אמינה ומקצועית. לבסוף כדאי לערוך תיאום ציפיות שכולל נהלים בעבודתה- אופי הטיפול, דרישות, מקום שינה, צורת אכילה ופרטיות המטפלת.

צור קשר - לכל שאלה מוזמן להשאיר פרטים