מדריך בעיות שליטה בסוגרים

תוכן עניינים


תהליך הטלת שתן (השתנה) הינו תהליך מבוקר היטב, הכולל אגירת השתן בשלפוחית ועצירת זרם השתן כך שהאדם המדובר יכול לקבוע בעצמו מתי הוא מטיל את מימיו בזכות שני סוגרים הנמצאים בקצה השופכה-פנימי וחיצוני. הסוגר הפנימי עשוי משריר חלק (ולכן נשלט באופן בלתי רצוני), לעומת הסוגר החיצוני העשוי משריר משורטט (ומכאן שהוא נשלט באופן רצוני). בסיוע אתר חיתולים למבוגרים stc-israel ריכזנו עבורכם את הסיבות לבעיה מטרידה זו:

בעיות בשליטה על סוגרים (ידועה גם כבריחת שתן) הינה תופעה שכיחה ולרוב מביכה. חומרת בריחת השתן נעה בין זליגה של כמה טיפת בודדות בעת שיעול או התעטשות לבין תחושת צורך עז להשתין  מה שלעיתים לא מאפשר זמן מספיק להגיע לשרותים.

חשוב להבין כי בעיה בשליטה על סוגרים אינה מחלה מחלה בפני עצמה, אלא זהו ביטוי של מחלה כלשהי. את הגורמים לבעיות בשליטה על סוגרים ניתן לחלק לפי זמן- גורמים לבעיות שליטה זמניות וגורמים לבעיות שליטה מתמשכות.

הגורמים לבעיות זמניות בשליטה על הסוגרים

הגורמים לבעיות שליטה על סוגרים זמניות כוללות סוגי אוכל ומשקאות שונים. בין הגורמים ניתן גם למנות תרופות מסויימות. להלן נמנה גורמים לבעיות שליטה זמניות על סוגרים:

  1. אלכוהול- גורם לגירוי שלפוחית ובעל אפקט משתן.
  2. עומס נוזלים- שתייה מרובה בפרק זמן קצר גורמת להשתנה מרובה כך שלעיתים אין אפשרות למערכות הפיזילוגיות לווסת את קצב וזמן מתן השתן.
  3. משקאות מעוררים כגון קפה ומשקאות אנרגיה שונים- הינם בעלי אפקט שיתון.
  4. משקאות שונים-כגון תה וקפה וכן ממתיקים מלאכותיים-גורמים לגירוי השלפוחית ולהגברת הצורך להשתין.
  5. ייתכן כי תרופות שונות-כגון תרופות נגד יתר לחץ-דם ותרופות הרגעה.

בעיות ממושכות בשליטה על הסוגרים

הגורמים לבעיות שליטה מתמשכות לרוב נגרמות מבעיות מבניות נרכשות או מולדות. דוגמאות לכך כוללות:

  1. הריון ולידה- הלחץ המופעל על מערכת השתן הנשית בעת תהליך הלידה וגם בזמן ההריון עלול להחליש את דופן השלפוחית ולגרום למצב של אגירת שתן וזליגה איטית מתמשכת של שתן. כמו כן, פגיעה בעצבים המווסתים את פעילות מערכת השתן הנשית בזמן תהליך הלידה עצמו גם אפשרית.
  2. שינויי גיל. ככל שחולף הזמן, חוזק השרירים המווסתים את תהליך הטלת השתן (קיר השלפוחית וכן הסוגרים) נחלש ועלולה להיווצר בריחת שתן.
  3. הגדלה של בלוטת הערמונית וכן כל סוג גידול לאורך מערכת השתן-עלולה ללחוץ על פתח יציאת השתן מהשלפוחית. תהליך זה יגרום לאגירת שתן ובעיות בשליטה על סוגרים.
  4. בעיות נוירולוגיות שונות כגון מחלת פרקינסון, גידולים במוח וכדומה עלולות גם לגרום לבעיות שליטה על הסוגרים.

בנוסף, דלקת דרכי השתן ועצירות במתן צואה גם עלולות לגרום למצב של בעיות בשליטה על הסוגרים. דלקת דרכי השתן עלולה לגרות את השלפוחית ולגרום לבריחת שתן, בעוד עצירות קשה עלולה ללחוץ על השלפוחית.

במצבים של חוסר שליטה חלקי או מלא אפשר להיעזר במוצרי ספיגה שונים החל מפדים ועד לחיתולים למבוגרים. מגוון המוצרים הקיימים מאפשרים המשך חיים עצמאיים ללא כל מוגבלות כתוצאה מבעיית השליטה.

צור קשר - לכל שאלה מוזמן להשאיר פרטים