מדריך לוועדה רפואית של ביטוח לאומי

תוכן עניינים

ועדה רפואית של ביטוח לאומי מהווה את השלב המכריע בתביעה של אחוזי נכות לשם מענק קצבה, פיצויים או מענק. רופאי הוועדה הם אלו שמחליטים האם וכמה אחוזי נכות יקבל התובע. לפיכך מובן כמה חשוב להתכונן היטב לקראת וועדה רפואית בכדי להפיק את המיטב מההזדמנות החד פעמית. לשם כך בשיתוף אתר committee – המרכז מידע בנושא ועדות רפואיות ריכזנו עבורכם מספר טיפים חשובים לפני שניגשים לוועדה רפואית של ביטוח לאומי:

ועדה רפואית לקביעת אחוזי נכות – מה צריך לדעת?

  • לדעת מראש מה מצפה לכם –  הוועדה הרפואית מורכבת מרופא אחד או מספר רופאים המתמחים בתחום הרפואי ממנו סובל התובע, ומזכיר הוועדה שתפקידו לכתוב את פרוטוקול הוועדה ולתעד את תלונותיו של התובע. המזכיר יבקש מכם לתאר את הפגיעות מהן אתם סובלים, ולאחר מכן תתבקשו לחתום על טופס הסכמה לבדיקת רופא של הוועדה והרופא יבדוק אתכם.
  • קראו את הטופס לפני החתימה – לפני שאתם חותמים על הטופס שבו תועדו תלונותיכם קראו אותו היטב וודאו שמה שכתוב בו מדויק ושלא נשכח שום פרט, ואם נפלה טעות בקשו בנימוס לתקנה. לאחר מכן מה שלא רשום בטופס כאילו לא נאמר.
  • הכינו מראש את כל המסמכים הרלוונטיים – יש להגיע לוועדה הרפואית עם תעודת זהות וכן להביא את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, אם זה בדיקות רופא, בדיקות אולטאסאונד, CT וכדומה. כמו כן מומלץ לבצע מראש בדיקות רפואיות שייתכן שרופא הוועדה יבקש מכם כדי לקצר תהליכים. בנוסף עברו בבית על כל המסמכים שיש בידכם כדי לדעת בדיוק אילו מסמכים קיימים והיכן הם נמצאים כדי שלא יתפספס שום מסמך חשוב בוועדה עצמה. למסמכים הרפואיים יכולה להיות השפעה עצומה על תוצאות הוועדה, שכן הם מתארים בצורה אובייקטיבית ומקצועית את מצבכם הרפואי האמיתי.
  • בררו מהם הסעיפים הרלוונטים לבעיה הרפואית ממנה אתם סובלים בתקנות מבחני הדרגות של המוסד לביטוח לאומי. כמו כן חשוב להבין האם מדובר על פגיעה בעבודה, נכות כללית או פיצוי מכח חוק אחר.
  • אל תדלגו על שום פרט – מול הוועדה יינתנו לכם כשתי דקות בכדי לתאר את הפגיעות מהן אתם סובלים. חשוב מאוד לתאר את כל הפרטים הרלוונטיים, שכן מה שלא תאמרו מול הוועדה לא תוכלו להוסיף לאחר מכן. גם אם פרט נראה לכם לא מהותי כדאי לציין אותו, כי אולי ברבות הימים מצבכם הרפואי יוחמר והפרט הזה יהפוך להיות מהותי. כמו כן מומלץ לדבר בצורה ברורה ותמציתית ולכן להאריך יותר מדי או לציין פרטים לא רלוונטיים. אין צורך לציין מה כואב לכם אלא מהן המגבלות שלכם. כדאי להכין מראש את ריכוז כל הסימנים והנתונים ולשננן אותם היטב על מנת לא לשכוח כלום בועדה עצמה.
  • ערכו חזרה בבית – היעזרו בחבר, שכן או בן משפחה כדי להתכונן מראש מה לומר, שכן בוועדה עצמה ייתכן שתתבלבלו ולא תציגו את הדברים נכונה view. כמו כן כדאי לרשום על דף את כל הנקודות החשובות אותן ברצונכם לומר.
  • היו אמיתיים – אל תנסו להערים על הרופאים, הם אינם טיפשים ולא כדאי לעשות הצגות בבדיקה שרק עלולות להחמיר את המצב.
צור קשר - לכל שאלה מוזמן להשאיר פרטים