קונסטרוקטור מומלץ

תוכן עניינים

 

קונסטרוקטור הוא זה שתומך בעבודות בנייה משמעותיות. בין אם זה הוספת מרפסת, או בניית ווילה. קונסטרוקטור, יכול להשפיע עד מאוד על תהליך העבודה, ועל כן יש לו חשיבות בפרויקט. קונסטרוקטור הוא בעל מקצוע, שיכול להיות מהנדס בניין, המתמחה בקונסטרוקציה (בנייה).

 

שחקן בצוות הבנייה

  • קונסטרוקטור אחראי לעזור לאדריכל לתכנן את החזון, מבחינה פרקטית, בהיבטים של בטיחות, יציבות, חוזק וכיוצא בזה.
  • שכן בעוד האדריכל יכול להיות אחראי על אסתטיות, עיצוב, נוחות, מסר וכיוצא בזה – קונסטרוקטור אחראי גם על דברים פרקטיים, כמו מיקום העמודים, עובי בטון רצפה, מבנה ברזלים ודברים שיש להם משמעות רלוונטית לחוזק המבנה.
  • גם כאשר מדובר בתוספות בנייה, המתווספות למבנה קיים – קונסטרוקטור מומלץ ומקצועי יכול לעזור לתכנן את התוספת, כך שהיא תהיה הגיונית בקרקע. שתשתלב טוב בבניין ולא תוסיף משקל לא רלוונטי למערכת, תוך הקפדה שהבנייה שלה איכותנית ומלאה.

 

פיקוח בשטח

קונסטרוקטור יכול להיות גם מפקח עליון. כלומר, אין הוא חייל שטח, שנמצא בחזית הבנייה, לכאורה – אלא מפקח על עבודות גדולות, כמו יציקת התקרה והרצפה – שהדיוק בהן הוא עיקרי וחשוב, בסך הכולל של מימוש תוכניות מהנדס הבניין.

 

וותק וניסיון

  • על כן, עקב כך שרוצים לבחור קונסטרוקטור שמתאים למשימה, או קונסטרוקטור מומלץ לכאורה, אפשר לבדוק כמה דברים טרם ההתקשרות.
  • ראשית כל, אפשר לבדוק וותק. יש שיגידו, ששלוש שנות ניסיון זה כמו רף הכניסה ההתחלתי לתחום.
  • והניסיון יכול להיות אחד הדברים המשמעותיים – שכן, אם מישהו רק נכנס לתחום, או שיש לו וותק של שנים מועטות – סביר להניח שהוא נכנס למשרד של קונסטרוקטור אחר, לומד כמה שנים עד שצובר ניסיון לצאת לשוק כעצמאי. כך שהניסיון, ועוד הניסיון הספציפי לעבודת בנייה ספציפית – יכול להיות משמעותי בבחירת קונסטרוקטור מומלץ.

 

המלצות קודמות

באופן דיי פשוט וקלאסי – אפשר לאסוף גם חוות דעת על קונסטרוקטור כזה או אחר. לבדוק מה לקוחות קודמים חושבים, בייחוד כאלה שעשו דרך ביחד. מה הם חושבים על עמידות המבנה, וכיוצא בזה.

 

רישיון והכשרות

וכמובן – רישיון. אין יותר מדי מה להגיד, רק לוודא שקיים, ובתוקף. וזה אמור לסמן ווי על הקופסא הזאת, בייחוד אם יש לו כבר ניסיון רב ולקוחות קודמים מרוצים. אלא אם כן רוצים להשקיע בווידוא ובודקים הכשרות, השתלמויות, וכיוצא בזה.

ואם כבר מדברים על הכשרות – הרי שאפשר שתהיה לו התמחות ספציפית. גם הנדסאי בניין יכול להיות קונסטרוקטור, אם כי לא בתחום האחריות הניתן למהנדס (יכול לתכנן מבנים עד 4 קומות). על כן, באם יש פרויקטים מסוימים שמצריכים הכשרה מסוימת, יש לבדוק עם קונסטרוקטור, מהי הכשרתו.

 

לדעת איך לבחור

ולגבי מחיר, סביר להניח שיש טווח מסוים של מחירים, בקרב בעלי המקצוע הנ"ל, ואפשר באמת לעשות השוואת מחירים ולקבל הצעות שונות. ועם זאת, בסופו של דבר – יש בתוכנו משהו שפשוט יודע, יודע שזה האדם המתאים למשימה. אפשר להיוועץ בו, כדי לקבל החלטה סופית. שכן, לא המחיר הזול הוא זה שמבטיח איכות והרמוניה, ולא המחיר היקר – אלא הידיעה הפנימית. וגם היא לא מבטיחה דבר, אלא רק מראה את הדרך.

https://iconstructor.co.il/ קונסטרוקטור סטטיקה

צור קשר - לכל שאלה מוזמן להשאיר פרטים